Om sannasiffror.nu
 
  Untitled Document

» Sant och falskt om utanförskap.

» Maud Olofsson ljuger...

» Overhead-bilder på senaste rapporten

» Det talar de borgerliga relativt tyst om.

» Krönika om det sociala utanförskapet.

 

 

Sanna Siffror är ett projekt som drivs av Socialdemokratiska studentförbundet.

Bakgrunden är den massiva kampanj som Näringslivets Ekonomifakta genomför till stöd för den borgerliga valrörelsen där hårdvinklade och dubiösa siffror presenteras som "fakta".

Därför startar Studentförbundet "Sanna Siffror" med hemsidan www.sannasiffror.nu, och en rapport som avslöjar "Myten om den höga akademikerarbetslösheten".

Du kan tipsa på tvivelaktiga siffror som vi i mån av tid försöker svara på.

Studentförbundet har inte samma resurser som Näringslivets Ekonomifakta, men förbundet har en rad kunniga och kompetenta unga ekonomer, som med stöd av en rådgivargrupp av äldre, erfarna ekonomer och politiker kommer att kritiskt granska sifferfloden i årets valrörelse. Projektet leds av Magdalena Streijffert, ordf i Socialdemokratiska Studentförbundet. Samordnare för studentförbundet är Erik Gutiérrez-Aranda. Förbundet har fått ett anslag från socialdemokratiska partiet men arbetet utförs främst idéellt.

Till sin hjälp har förbundet en rådgivargrupp som leds av Magdalena Streijffertoch f ö består av bl a Göran Färm,konsult och tidigare EU-parlamentariker,  Annika Åhnberg,tidigare jordbruksminister och ordförande för Rädda Barnen, Göran Johnsson, tidigare ordförande IF Metall, Lena Hjelm-Wallén, tidigare statsråd, P-O Edin, tidigare chefsekonom LO och Roland Spånt,tidigare chefsekonom TCO.